Trainingswedstrijd 1500 meter

      Geen reacties op Trainingswedstrijd 1500 meter

Zoals we allemaal weten zijn er vanwege het Corona virus op dit moment geen gewone hardloopwedstrijden. Het is echter wel mogelijk om als vereniging een trainingswedstrijd te organiseren. Als MiLa groep hebben we er voor gekozen om vanavond op deze manier een 1500 meter te organiseren. 1500 meter met 13 deelnemers.

De eerste serie bestond uit atleten van 18 jaar en jonger. Zij mochten wel binnen 1,5 meter van elkaar lopen dus konden ook gewoon tegelijk starten zoals bij een normale wedstrijd. Jonatan Venema ging snel van start en nam meteen een flinke voorsprong, de volgende twee ronden waren zwaar maar met een laatste snelle ronde wist hij een heel mooi persoonlijk record te lopen in 4:19,0. Ook Daniel Huis in ‘t Veld liep een mooi persoonlijk record, voor het eerst onder de vijf minuten 4:58,2. Binnen tien seconden van Daniel eindigde Dione Schipper als eerste dame in 5:07,6, op korte afstand gevolgd door Geanne Klaas in 5:11,9. Demi Moed liep in dezelfde serie als D-juniore een snelle 300 meter en finishte in 1:11,6.

In de tweede serie startte Erik Bolding heel erg snel met een eerste 300 meter in 46 seconden. De volgende twee ronden waren een stuk langzamer en met een stevige eindsprint eindigde Erik in 4:11,5. Achteraf had het waarschijnlijk met een betere indeling een stukje sneller gekund. Stefan de Vries, 10 seconden later gestart, volgde op enige afstand achter Erik. Hij deelde de wedstrijd goed in en liep een uitstekende 4:26,5. Jazlin Ruinemans liep als 1500 meter specialiste een goed opgebouwde wedstrijd met een finish in 5:17,8. Jolanda de Vries liep haar eerste 1500 meter, een moeilijke afstand voor een op de langere afstanden gespecialiseerde hardloopster. Jolanda eindigde in 6:08,3 en bleek achteraf haar maximale hartslag met 9 slagen te hebben verbeterd.

In de derde serie liep Joris van den Bosch voor het eerst weer een wedstrijdje, ondanks een trainingsarme periode, ging hij in een ouderwets tempo van start. Dit maakte de laatste rondjes erg zwaar, maar met 5:19,1 kon Joris dik tevreden zijn. Robin Nijholt liep voor het eerst een 1500 meter en deed het erg goed met een sterke laatste ronde in 5:49,9. Levi van der Leeuwen liep afgelopen dinsdag voor het eerst met de groep mee en kon vanavond meteen los op zijn allereerste baanwedstrijd. Hij bleek in de laatste honderd meter nog heel veel over te hebben en eindigde in 6:15,4. Wianne Schipper is alweer een tijd blessurevrij en gaat weer steeds beter lopen, wedstrijden waren al lang geleden en dat is dan wel weer wennen. Met 6:19,3 liep Wianne een tijd waar ze dik tevreden mee kan zijn voor nu.